Mera idmete, gäddfiske, oväntat besök samt förberedelser för påsklaxen

Peter och Jiggen var igår och fiskade id. Det blev en del mindre fiskar samt några bonus-aspar. Idag återvände Jiggen och fick då en skaplig asp runt 4,5kg.

Peter har även hunnit med att pröva lite gädda i Mälaren vilket endast gav en snipa. När han senare på kvällen var och spanade efter fik vid den lokala ån så mötte han ett lodjur på 20m håll. Fisket gör att man kommer ut och ger därför så mycket mer än bara fisk :)

Fredrik har också fiskat en hel del. Gädda då såklart och han har fått en hel drös fisk mellan 5 och 7 kg men inga bjässar än som man har vant sig med när det gäller honom. En kompis han fiskade med plockade däremot en 11+ när de var ute.

Jag och Anders har i kväll förberett oss för laxjakt i morgon. Lite nya beten på spöna, packat, tankat och klart. Pga påskmiddag så blir det ett morgon/förmiddagspass så det blir att ställa klockan tidigt och dra hemifrån vid 04.00 men lite uppoffringar får man väl göra.

/Lars


Premiärtur på Vänern

I Söndags var jag och Peter ut på Vänern för att jaga lax. Vi steg upp i okristlig tid men stötte på en del problem och kom inte ut på sjön förr än efter tio eller nått. Problemen bestod i att båten befann sig 4mil ut i skogen på vinterförvaring samt att dricisen låg tjock i Lillängshamnen där vi tänkte traila. Vi drog vidare till Grums och körde i där. Det var en hel del båtar ute, tror vi räknade till sexton när vi äntrade arenan. Våra förväntningar var låga då detta är ett fiske som ingen av oss bedrivit i större utsträckning tidigare och vi visste inte ens var man skulle hålla till. Pytsade ut 5 spön på sidoparavaner och började köra. Det dröjde inte allt för länge einnan det klev på en liten öring och vi var igång. Det blev en fantastisk dag på sjön. Supersoligt och även några fiskar. Största för dagen var en vilde på 3kg. Peter tappade också nått finare efter ett härligt skrikhugg :) /Lars

 


Avkoppling


Finns få saker som gör en så trött som att fiska...sjön suger :)

Lekfiske

Peter har fiskat efter idarna som nu leker för fullt i de lokala vattnen. Han har haft ett par sköna pass i solen. När jag träffade på honom vid ån igår kväll så var det med bringan bar som han mötte mig. Jag hade riktigt sugit fiske då man såg en del fisk men inte fick några. Peter har landat en del men inga riktiga toppar. 2kg som störst. Han har även fått en asp på 2kg.
 

Nya tag

Var ute idag med Peter. Satsade på id vilket visade sig vara en riktig tabbe. Ingen fisk så vid lunch bröt vi upp och på eftermiddagen blev det istället gäddfiske vid Borgmästarholmen. Det gav heller inget så nu blir det nya tag i morgon med laxtrolling på Vänern.

/Lars


Laxfiske och internan

Fredrik var under dagen ute och körde lax på Vänern med en kompis. Förmiddagen bjöd dem på bra fiske och totalt landade de 9 laxar varav nån studsade in på internan som han nu övertar ledningen i. 16 poäng före Mina 13 men det ska väl rättas till under helgen. Peter Olsson känns som en riktig joker i år och han kommer säkert trolla fram något ur bakfickan snart. Själv har jag inte riktigt ordning på båten än men det blev en del gjort under Söndagen. Som det känns nu blir det antagligen att man provar på idarna till helgen igen.

/Lars

Årets första mete!

Igår var vi (Jag, Anders, Peter) ute på årets första mete. Det blev en tur till Byälven för att fresta idarna. Var på plats tidigt på morgonen och körde igång med fisket. Det var riktigt skönt att sitta och kika på quiver-topparna  för första gången på länge. Tyvärr signalerade de inga napp under dagen, inte för någon av oss. Det var flera andra som även de vill dra stor-id i solskenet men vad jag såg så kom det inte upp mer än nån mört. Blåsten tilltog alltmer och vi beslutade att byta plats för att få lite lä. Då det inte hade hänt något på 5-6h så bröt vi upp och brände hemöver. Får väl se om det har kommit igång med metet om nån vecka. Det var tänkt att vi skulle ut även idag och att Robban skulle ha hakat då, men det blir att putsa lite på båten och inventera och förbereda lite trolling utstyr.

/Lars 

In i dimman!

Det var galet dimmigt ute på sjöarna idag. Jag, Anders och Henke var ute och yrade. Ömsom lättade det minuterna senare såg man inte Anders en armslängd till vänster. Man bara hörde kaffe sörplandet och jämmrande. Fisket var inte heller något att hurra över. En gös och ett par gäddar, allt smått. Vi får skylla det på att vägen till den tänkta platsen inte var farbar med slitna sommardäck och att vi därför tvingades till en rocad. Ett fenomen som uppträdde under dagens gång var "toaspolningen" i hålen. När det blåste in allt mer vatten så började det forsa ner i hålen och de växte med rasande fart. Ett 200-hål blev snart ett 300 osv. Vipporna välte och spöna började spolas runt på isen. Det var som att lägga spöt i en bäck, bara rullen kikade upp. Anders jämmer tilltog var femtonde minut och Henke stämde snart in i kören. När vi så efter några timmar kunde konstatera att allt och alla var drypande blött och blöta så ställdes den oundvikliga frågan: Nä fan ska vi inte plocka snart? Blir ju inget... Efter att först ha nekat och spelat lite svår på kamraternas önskan om reträtt (mest bara för att kunna vara "värst") så kapitulerade man ändå rätt omgående och övergav sjön för denna gången. Får se om det blir något mer på isarna nu. Kanske dags att rota fram ett par feeder-spön ist.

/Lars


Nu blir det blogg

Efter att ha tröttnat på att uppdatera "hemsidan" så kör vi traditionellt bloggformat framöver. Inte för att detta verkar något enklare nu när man satt igång men man lär sig väl kanske efter lite handledning. Det ni kommer hitta här är väl det samma som tidigare, dvs lite rapporter kring mer eller kanske oftare mindre lyckade fiskafängen. Ska faktiskt ut i morgon och försöka överlista nån gös från sista isarna. Anders och Jiggen samt undertecknad blir "laguppställningen" får väl se om det kan resultera i något inlägg efter helgen Bjuder på en bild från tidigare i vinter.

/Lars

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0