Game on!

Jag och Fredrik har anmält oss till Gäddfestivalen i Fryken. Har inte varit dit förut men har blivit mer sugen nu när allt fler kör c&r och alla tävlar om samma prisbord. Ska iaf bli spännande och det är gött att ha nått att gå och trissa upp sig för när jobbdagarna är sega. Vi ses på Fryken 24-25 september!

Ensam är stark?

Då gastarna hellre ville fira helg med att dricka sprit och jaga puma så drog jag ut på ett pass själv. Visade sig snart att det kanske var fel dag att vara själv i båten då gäddorna var lika hungriga på wobblers som Peter är törstig på "Il nostro" och Anders på folköl. Hade några kortare döperioder men annars högg det i ett. Det var också kul att det nya bete som jag hade med ut för att testa var det som gav både de flesta och de största fiskarna. Nu blev det ju som vanligt inga som var stora på riktigt men ett bra gäng med 5plussare iaf. Hur många fisk det blev totalt vet jag inte men det var många och hade vart ännu fler om man haft gast då det är lite upplagt för att det ska trasslas och tappas när de kommer i stim och man bara har två armar och en hjärna :P Efter 5-6 timmar så åkte jag hemmåt med mjölksyra i armarna och öronvärk p.g.a. allt rullskrik.

Frilina

Hade med Anders för att han skulle få testa ett lite mer spännande idmete än det vanliga och ta en på ytan. Vi fick upp några mindre fiskar på första driften och han kunde lobba ut franskbrödet och ta en av dem.

Rudamete

Var och körde ett kortare lunchpass med Anders. Segt till en början och vinden gjorde att vi tvingades byta plats. Testade då en helt ny och visst gick det fisk där med. Tog nån timme innan de kom igång sen blev det några snabba för mig och Anders han med en innan vi drog hem.

Biltema


Söndagens största gädda var slank och sliten. Inte så konstigt när man tittade i svaljet och fann en gammal Biltema-wobbler. Den såg ut att ha suttit där ett tag och fiskens gälar var ljusrosa och inte mörkröda som sig bör. Får hoppas att den klarar sig bättrar på hullet nu när den slipper att ha en wobbler i svalget. 

Allt är blött

Jag, Peter och Anders bestämde oss för att kraftigt och ihållande regn var ett perfekt fiskeväder. Regnkläder och stövlar på (Utom Anders som ville hålla stilen och körde sneakers), sen ut i regnet. Gäddorna var på bra humör och det nappade på skapligt under morgonen och förmiddagen innan eftermiddagen gjorde sitt intåg och gäddorna sov middag. Ett annat minus under eftermiddagen var att min mobil inte ville vara med längre så det är väl bara att köpa nytt. Största gäddan vägde 6kg och valde att bita i med ett spektakulärt ythugg då Peter dragit lotten. Många skratt och ett gäng gäddor gjorde att dagen kändes "värd" trots pinigt väder och avliden mobil. 

Ibland krävs det en rejäl fotväta för att att få spöböj!


Idfiske

Jag och Olsson körde frilina i älven för några dagar sedan. Gick hyffsat med 2 fisk och en tappad för mig samt en fisk till Olsson. De låg i spannet 1,5-2kg. Hade ganska mycket fisk uppe i blandade storlekar men mest smått. Som vanligt var det en del problem med änderna men vi fick denna gång oväntad hjälp av en skaplig gädda som ruskade tag i en av brödtjuvarna. Efter det vågade de inte ta en enda bit till. Några dagar efter testade jag att fiska en något svåråtkomlig plats från båt. Var trögt men tillslut kom det upp en på 2400g och 58cm som räddade upp dagen något. Hade ingen kamera med då. Bilderna är från den turen då Peter var med.

RSS 2.0