Nytt vänerförsök

Jag och Peter var ute och körde vänertrolling i Söndags. Gick väl sådär med en bättre tappad en liten öring och nån gädda. Väldigt växlande väder, inte minst vindmässigt. Nya tag till Fredagen.


Sutare

Tog ett litet mete med Anders i torsdags. Klent resultat med bara några småsutare men det var väl som väntat här inne i stan. Kul att få flötmeta lite igen dock. Pratade också med några gubbar som var där och metade sutare. De hade inte fått någon för kvällen och enligt dem hade det dött undan en hel del fisk i vinter. Verkar ha varit så på många ställen här omkring men det blir ju mer plats för dem som är kvar.

Gäddtrolling

I Söndags var man lite lätt sliten efter Lördagens monsterpass på Vänern. Det fick bli sovmorgon fram till 07.00 innan larmet ljöd. Mötte upp Anders och hämtade båten. Fisket under dagen var sådär men vädret var skönt som busen. Det blev ett kortpass på 5-6 timmar med 6 landade gäddor och 2 tappade. Största var en 5+. Noterbart var att fem av sex tog på samma Westin. Dagens bete utan tvekan.

/Lars

Östersjö-rapport

Fredrik har tagit det lite lungt med fisket under en tid och laddat för sitt östersjöfiske. Nu är han igång tre dagar har gått där nere. Första dagen blev det bara ett par "dipsytorskar", andra blåste de inne och idag har han landat en fin lax på 10,7 medans han kompis Stefan har tagit en på 9,9. De har även missat ett par hugg. Kul att det rullar igång för dem.

/Lars 

Vänerfiske

Jag och Anders gick ju bom i Vänern under påsken men i Lördags var det nytt försök med Robban som gast. Det blev två vilda. En lax och en liten öring. Man kan ändå inte klaga efter att fått njuta i solen hela dagen. Nästan så man längtar ut igen innan man hunnit in i land :P

/Lars


Robert med dagens lax.

Trollingpass

Jag och Anders va för ett par helger sedan ute och trollade lax. Låg is i sjön när vi kom i så det fick bli att snurra lite i närområdet till att börja med. Låg ett par båtar till där men så snart den tunna isen tinade upp gick vi längre ut på sjön. Trögt fiske på morgonen och förmiddagen med en lite lax. Enda dramatiken var väl när Anders styrde rätt i sjöns enda nät som var duktigt utmärkt med ett par genomskinliga pet-flaskor. Va fan! Liksom. På eftermiddagen testade vi ett annat område och fick ett par laxar där strax innan vi bröt. På vägen hem brände jag in i en sten i 16knop. Bara lite lätt skada på "hajfenan" men det kunde gått riktigt illa. Får vara glad att man har liv och framförallt båt i behåll.

/Lars 

RSS 2.0