Träningsläger

Vi kände att det var läge att testa på Fryken lite inför Gäddfestivalen så Fredrik dundrade upp på fredagsnatten och 05.00 var det avfärd från stan. Blev en del fisk på förmiddagen men segt efter lunchen. Soligt och vindstilla, dvs perfekt "sova i båtenväder". Skönt att komma hem utvilad från ett 14h-pass. Det enda molnet på himlen (förutom det sega gäddfisket) var att Fredrik tagit med kallt kaffe. Det kanske är modernt där nere i Skövde men här uppe i det kalla Värmland går det inte att komma med nåt kallt kaffe och tycka att man är frän. -Dä ä för dåligt. Nästa helg lär jag se till att jag själv är ansvarig för kaffekokandet. 

Förra Söndagen

Då de ordinarie gastarna inte var tillgängliga p.g.a fylla och elände så blev det att släpa med farsan ut på sjön. Tänkte testa gäddfisket på en sjö som jag bara gästat två ggr innan med rätt så skralt resultat men med möjligheter till fina fiskar. Senast jag var där var i våras då jag touchade en sten med motorn i 16 knop så det var "stenkoll" på ekolod och sjökartan som gällde nu. Problemet är bara att den knapphändiga kartan tydligen inte bara har missat det lilla stengrundet från i våras utan också sjöns största grund. Pang 4m -fan. Pang 2m och stenblock överallt -helvete. Veva, veva, veva -satan. Så satte man 3 spön blev av med två beten varav ett customlackat som varit riktigt bra. En paravan seglade iväg i vågorna och det tog väl minst en kvart att leta rätt på den. Det var väl mest tur att vi lyckades hitta den tillslut. Får väl se om man vågar sig ut den sjön igen. Känns lite som att trolla i ett minfält. Känns ju heller inte så värt då vi bara fick en liten gädda och tappade en ännu mindre. SURT

Kortpass

Jag och Anders hade tänkt oss köra gäddtrolling i Söndags. Klockan ställdes men vid uppstigande så vräkte det ner och vi tog det mogna beslutet att vänta ut ovädret och ta lite sovmorgon. Efterhand klarnade det lite och vi drog iväg. Då det mesta av dagen försvann så blev det bara 4 timmars fiske. Det tog 20 minuter innan den första knep i på en SSR i "akademinfärgen" som har gett massa fisk hitills i år. Det var en hyffsad på 6kg. Under drillen så kom blåsten...och regnet. Efter den följde ett gäng till och det nappade på bra med fisk under ett par timmar för att sedan helt dö ut på slutet. Skönt ändå att komma ut trots det dåliga vädret och det visade sig vara värt med många och kampvilliga gäddor.
 
Blåsten och regnet rätt i ansiktet :P

RSS 2.0