Tvivel

Många gånger byts förhoppningar och förväntningar ut mot tvivel. När timmarna går, mat och godis börjar tryta och man inte längre orkar byta wobblers och fixa med riggarna. Det har ändå inte lönat sig att vara aktiv och testa sina ideér. Man försöker hålla tron uppe, iaf utåt för att inte tvivelsjukan ska få fäste i hela besättningen. Tillslut orkar man inte ens det. Man nöter på, skaver vidare. Inget händer. Kanske får man en liten ovälkommen gädda. Det slutar med att de sista timmarna bara genomlids innan man får åka hem och mötas av en ny arbetsvecka. Det är då, på jobbet som tvivlet försvinner och åter ersätts av hopp och förväntan. Nya planer smids. I morgon blir det rödingfiske för mig och Fredrik. Förväntningarna är på topp, allt pekar mot ett superfiske ;)

En gammal bild från något laxfiske. Någonstans här kommer tvivlet krypande och kravlar sig ombord.


Olssonfiske på hög nivå ;P

 
Efter en helg med fylla o gladiator kamper tog vi oss (jag och Tommy Kause) i kragen på söndagen och åkte till sundstatjärnen för att knipa några sutare. Väl på plats åker brassestolarna upp och jag börjar tackla upp medan Tommy får bli mäskblandare. Dagens blandning bestod av ströbröd majs som var kvar från gårdagens fajitas och lite creamy banana flavour från thailand, något som blivit kvar sedan mitt och Freddes Mekongmalsäventyr för många år sedan. Givetvis snålar vi på mäsket eftersom vi räknar med en enorm effekt på en gång och har endast en handfull bollar att slänga ut.

Lite småpill från mört, sen ser jag i ögonvrån på Tommys spö och sedan lite på mitt men inga alvarliga grejer direkt men efter en halvtimme brakar helvetet lös när hela mitt fina spöställ från Lidl brakar ihop av det som just huggit på Tommys spö som jag för övrigt precis lyckas få tag på innan det skulle försvunnit ut i sjön. Spänner upp och känner fin tyngd i spöt samtidigt som jag lättar lite på bromsen för att förhindra att jag själv ramlar i sjön. Nu har även jag lyckats få upp Tommy ur stolen som inte her fattat vad som hänt och lämnar över spöt. Tommy som aldrig har fiskat eller fått en sutare blir väldigt taggad och ivrig och pressar fisken allt han kan men kan ändå inte hålla den borta från näckrosorna. Tillslut efter lite eminent guidning från mig lyckas jag håva besten vars vikt uppskattades till minst 1000 kg av Tommy medan jag själv betydligt mer sansad endast uppskattade den till 500kg. Det visade sig senare att vi båda tagit fel på de grövsta eftersom den endast vägde 2kg, jahapp! då ska den frontas så mycket som det bara går så att den iallafall ser gigantus ut och det blev ganska bra faktiskt, vi lyckades iallafall få en gubbe på mc med teleskopspö i ryggsäcken att utbrista " å fy faan vilket stor fisk" när vi drog vår härliga fiskehistoria för han :)

Tog inte du något då Peter? kanske du som läser detta nu undrar. Klart jag gjorde! Knep sjöns näst största sutare på 1,5kg och sjöns näst näst största som var lite mindre och inte att förglömma sjöns enda och då också största mört som gäckat oss hela dagen.

Kristiflygerhelga

Drog med lite noobs ut under helgen. Först en polare som jag skulle visa hur det går till. Han fick bevittna ett par 5+ gäddor och senare på dagen efter strandhugg och kafferep så visade jag hur man fyller in ICA-kasse med abborre. Dagen efter skulle päronen med ut och då sög gäddfisket kapitalt. Bara en liten och en tappad på hela förmiddagen. Efter att även denna dag gjort strandhugg med kaffe och kissande (fattar inte att man inte kan fixa allt detta i båten :P) så åkte vi och jiggade på platsen där vi hade så bra abborrefiske dagen innan. Abborrarna var kvar och det nappade på bra. Efter att ha fiskat ihop till några middagar åt gamlingarna så bröt vi upp och drog hemmåt. Faran skulle då praktisera som styrman och körde ganska omgående upp på ett sand/dygrund där vi blev stående. Kokande av ilska var det bara att hoppa i sjön och dra lös båten. Väl i land visade det sig att det bara hade slipat lite på propellerns lackning som tur var men man lär väl inte finna någon ro nästa gång han vill låna båten :/


Gäddtrolling på Vänern

Jag och Peter körde en heldag på Vänern. Fisket var lite upp och ner under dagen men det blev ändå en del tillslut. de största låg väl mellan 5 och 6 kilo. Hade ett riktigt coolt hugg på en av paravanerna då jag blickade ut över vidderna :) Kanske skulle sätta krokar på dem ;P

Regnbågen som Fredde knep på en Pig inne i gäddviken :P


RSS 2.0